BerkumNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Koeien van boer Harold weer dansend de wei in

Zwolle – Wat is er nu mooier dan een zonnige malse weide? Dat hebben de 120 koeien van boer Harold van Vilsteren vast gedacht toen zondagmiddag om één uur de staldeuren open gingen. Een hele winter hadden ze binnengestaan in de stal van boerderij het Rode Huis, gelegen in het buitengebied achter het Isala.

Zo’n dikke 700 mensen kwamen ze verwelkomen zondagmiddag. Voor de koeien geen probleem. Ze zijn inmiddels gewend aan mensen, nu het Rode Huis onderdeel uitmaakt van de Stadslanderijen.

“Gisteren stonden ze te trappelen om naar buiten te gaan,” vertelt boer van Vilsteren. “Vandaag zijn ze opvallend rustig.” Toch was dat niet helemaal te zien toen ze vol enthousiasme met gekke bokkesprongen het land op kwamen. Na vijf minuten springen en rennen had menig koe een mals en vers stukje gras gevonden om de buik mee vol te eten. Op naar de mooie lente en zomer!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button