AssendorpNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVerkeerVoorpaginaZwolle-Zuid

In beeld: Kinderen doen verkeersexamen in Zwolle-Zuid

Zwolle – Ook in Zwolle-Zuid deden de basisschoolleerlingen mee aan het praktische verkeersexamen. Donderdagochtend verzamelden de kinderen zich met hun juffen en meesters bij wijkcentrum SIO om daar aan het examen te beginnen.

In totaal doen er deze week in Zwolle zo’n 1500 leerlingen mee aan het praktische verkeersexamen. Dinsdag werd het examen al afgelegd in de Aa-landen en nu waren ook de leerlingen uit het zuidelijkere deel van de stad aan de beurt. In een fluorescerend geel hesje fietsten de kinderen door Assendorp en Zwolle-Zuid, langs de vrijwilligers van de controleposten.

Jeltineke van Engelenburg zat dit jaar voor de derde keer bij een van die controleposten: “Wij letten voornamelijk op of de hand wordt uitgestoken, of de kinderen stoppen voor het stoplicht en of ze goed voorrang verlenen. Als de leerlingen hun hand niet uitsteken of een andere fout maken, wordt er een vinkje achter hun nummer gezet op de lijst. “Wij leveren de lijst aan het eind in. De organisatie kijkt het dan verder na.”

Ook de wijkagent van Zwolle-Zuid, Erik Kluinhaar, kwam de leerlingen nog even een hart onder de riem steken. Samen met de kinderen fietste hij een stuk van de route mee.

Foto’s © Peter Denekamp

Wijkagent Erik Kluinhaar fietste een stukje met de kinderen mee.

Back to top button