AssendorpNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

In beeld: Internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Pierik groot succes

Zwolle- Voetbalclub SV Zwolle organiseerde zaterdag een internationaal jeugdtoernooi onder de naam ‘SV Zwolle Cup 2019′. Naast negen clubs uit Nederland kwamen er ook acht teams uit het buitenland naar Sportpark Marslanden om te strijden om de beker.

Het toernooi, speciaal voor de jeugd tot en met elf jaar, werd voor het eerst gehouden. Teams uit Zwolle, Dalfsen, Heeten, De Wijk, Deventer, Lelystad, Leiden, Hoofddorp en Bingelrade gingen de sportieve strijd met elkaar aan. Maar er kwamen ook teams uit het buitenland naar de Pierik. Onze westerburen waren goed vertegenwoordigd met drie ploegen uit Hamburg, Goldenstedt en Ganderkesee. Ook een team van de voetbalschool van Liverpool uit Algerije kwam naar Zwolle.

Door al die nationale en internationale deelname was het toernooi volgens de trotse organisator Peter Rosseau een groot succes. “Door promotieacties op buitenlandse Facebooksites kwamen er zoveel inschrijvingen binnen dat we extra velden moesten creëren.”

De buitenlandse teams werden vrijdag warm onthaald. Op het terrein van sportpark Marslanden zorgden vrijwilligers van SV Zwolle ervoor dat er genoeg tenten stonden en dat het de leiders en spelertjes aan niets ontbrak. Alle spelers kregen ook nog eens een leuke herinnering aan het toernooi.

“Voetbalplezier staat bij onze gezellige familieclub voorop. We hadden leuke activiteiten voor de kinderen en we hebben er samen een fantastische dag van gemaakt,” aldus Rosseau.

Back to top button