112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Grote oefening Terrorisme Gevolg Bestrijding in kazerne Marsweg

Foto's: © Hugo Janssen

Zwolle – De Veiligheidsregio IJsselland heeft donderdag een grote oefening gehouden waarbij de bestuurlijke en operationele impact van een terroristische aanslag op de samenleving centraal stond. Bijna alle gemeenten en hulpverleningsdiensten deden mee aan deze oefening die zich afspeelde binnen de muren van de kazerne aan de Marsweg in Zwolle. Tijdens de oefening moest blijken of de crisisteams goed functioneren.

Naast deze crisisteams deden ook de Meldkamer Oost Nederland, brandweerzorg, bevolkingszorg , GHOR en politie mee, evenals defensie, het NCTV, Justitie, gemeentelijke functionarissen en medewerkers van de Veiligheidsregio.

Foto’s : © Hugo Janssen

Ton Strien, burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe neemt deel aan de oefening – © Hugo Janssen

Om goed te kunnen oefenen werd gewerkt met een  zo realistisch mogelijk scenario . Dit gebeurde via een mediasimulator waarmee actueel nieuws van diverse (fictieve) nieuwsbronnen en het beeld dat social media geven werd gemonitord. Deelnemers aan de oefening kregen gedurende de dag informatie, vragen, knelpunten en dilemma’s te verwerken.

Het nationale dreigingsniveau staat sinds maart 2013 op substantieel. Het werkgebied van de Veiligheidsregio IJsselland wordt niet beschouwd als de meest risicovolle regio van Nederland. Dat betekent echter niet dat er in deze regio niets kan gebeuren. Met deze oefening bereidt de Veiligheidsregio zich hierop voor.


 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button