Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Overtuigende zege van WVF tegen stadsgenoot Be Quick ‘28

Zwolle  – Het Gemeentelijk sportpark aan het Stadionplein was zaterdagmiddag het decor voor wederom een stadsderby. Een week geleden was ZAC de opponent van Be Quick ’28, en dat werd ook direct de eerste winstpartij voor de roodhemden. WVF was vooraf dus gewaarschuwd.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de eerste selectie was het goed om te zien dat de mannen van Freek Goeree, Jong WVF, de eerste driepunter van de middag binnen hadden gesleept in het Zwolse onderonsje. Het 2e team van Be Quick ’28 werd met 1-2 verslagen, en het spreekwoord “goed voorbeeld doet volgen” werd uiteraard door menig WVF-er in de mond genomen.

Het elftal van WVF was voor de stadsderby op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Enter Vooruit. Aanvoerder Dion Reijnen was niet fit door een buikspierblessure, waardoor Robbert-Jan Stals naar het centrum van de verdediging verhuisde, en Kristian Bril weer de rechtsback-positie innam.

Be Quick ’28 begon gedisciplineerd aan de wedstrijd. Alles leek erop dat het vertrouwen had getankt na de winstpartij op ZAC, maar niets bleek minder waar. De start was voortvarend, maar na een fel begin van Be Quick ’28 had WVF al snel de volledige grip over de wedstrijd. De eerste grote kans werd genoteerd in de 9e minuut. Een goed steekballetje van Marc van der Vegte zette Brend Mellema oog in oog met keeper, en oud WVF-er, Wibo van Dijk. Mellema leek te schrikken van dit ‘dotje’ en schoof de bal in het zijnet. Enkele ogenblikken later was het wel raak. De derde corner van de wedstrijd werd goed voor geslingerd door Hessel Berends en het was good-old captain Martijn Ruijsch die de bal via de grond inkopte. De vreugde-uitbarsting was groot aan WVF-zijde, en WVF voelde dat er meer te halen viel vanmiddag.

Be Quick ’28 was kwalitatief niet bij machte een passend antwoord te vinden op het aanvalsspel van WVF. WVF tikte vrolijk door en zocht voortdurend de ruimte die Be Quick ’28 liet. Dit resulteerde vlak na de eerste goal in een mooie schietkans voor Hessel Berends. Berends deed alles goed, maar ook Be Quick-keeper Van Dijk deed alles goed. Met een prachtige gestrekte actie tikte hij de bal naast het doel. WVF bleef gevaarlijk, en vlak na zijn eerste kans, was het nu wel raak voor Berends, 0-2. De blauw-witten hielden volledige controle over het spel. Wanneer Be Quick ’28 enigszins het idee had dat er wat te halen viel, stokte iedere aanval zo’n 25-30 meter voor het doel van Mike te Wiele. WVF speelde volwassen en hield de ruimtes klein.

De 0-3 was uiteindelijk de mooiste van de middag. De goed spelende Michel Koning stuurde Marc van der Vegte op het goede moment de diepte in. Van der Vegte nam de bal mee, keek op, en legde de bal panklaar neer voor Hessel Berends. Berends bleef koel, kapte in de zestien nog een keertje terug op zijn goede been, en schoot zijn tweede van de middag binnen. Een weelde voor WVF, in een stadsderby aan de thee gaan met een 0-3 voorsprong.

Na de thee probeerde Be Quick ’28 zich te herpakken. Ze startten de tweede helft met iets meer overtuiging, maar WVF gaf geen krimp. Net als in de eerste helft controleerde WVF de wedstrijd, en was Be Quick niet bij machte om het hechte collectief te slechten. WVF was geduldig en wachtte wederom op de ruimtes die Be Quick ’28 liet. Het eerste kwartier leverde aan beide kanten nauwelijks wat op. In de 66e minuut was er weer enige opwinding op het Gemeentelijk Sportpark. Be Quick ’28 treuzelde achterin, en de geslepen Van der Vegte wist hier wel raad mee. Als een duveltje uit een doosje snelde Van der Vegte richting keeper Van Dijk. Keeper Van Dijk verslikte zich met de bal aan de voet, verloor de bal en trok Van der Vegte naar de grond. Penalty! Niek Mulder liet dit buitenkansje niet onbenut, en schoot de penalty overtuigend binnen (0-4).

Mulder werd vervolgens direct gewisseld voor Patrick Koning. De wedstrijd was gespeeld, WVF kreeg nog twee kansjes, maar deze werden uiteindelijk niet verzilverd. Mooi moment in de 75ste minuut was nog wel de wissel van Jari Bezembinder voor Brend Mellema. Bezembinder maakte zijn rentree na 9 maanden blessureleed.
Een prachtig resultaat voor de mannen van Herben Visscher. Een dikverdiende overwinning met bij vlagen goed voetbal. Volgende week komt Hellendoorn op bezoek op de Weide Steen. Een mooie opponent om de ongeslagen status uit te breiden naar een serie van zeven wedstrijden.

Scoreverloop: 17. Ruijsch, 26. Berends, 40. Berends, 66. Mulder (p)
Opstelling: Te Wiele, Bril, Stals, Heukels, Luhukay, Ruijsch (81. Van den Belt), Mulder (65. P. Koning), M. Koning, Mellema (75. Bezembinder), Van der Vegte, Berends.