Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: De wilde kievitsbloemen in Zwolle bloeien weer!

Zwolle – De jaarlijkse Kievitsbloemexcursie werd zaterdag weer gehouden. Onder leiding van Eddy Weeda reden een dozijn fietsers langs de stadsgracht, het Almelose kanaal en de Nieuwe Wetering. Regelmatig werd er gestopt om de zeldzame bloem te zien pronken op de oevers. De fietstocht word ieder jaar georganiseerd door GroenLinks Zwolle.

In de buurt van het Gerenvonder, het gebied in de driehoek van de Oldeneelallee, Soestwetering en Nieuwe Wetering, konden de deelnemers de verschillende ontwikkelingsfasen van de bloem zien. Lieuwe Dijkstra, senior adviseur Natuur en Landschap bij de gemeente Zwolle, lichtte hier het gemeentelijk kievitsbloemenbeleid toe.

De Kievitsbloem staat in de spotlights omdat het in Nederland een zeer zeldzaam voorkomend bloemetje in het wild is. De belangrijkste groeiplaatsen van de wilde kievitsbloem zijn in Zwolle te vinden. Dat maakt de Kievitsbloemexcursie zo uniek.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button