In beeldNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

In beeld: Burgemeester Henk Jan Meijer geeft aftrap Bruisweken in Mac3Park

Foto's: ©Peter Denekamp

Zwolle – Vanmiddag is de HBO Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle, spectaculair geopend in de thuishaven van PEC Zwolle. Eerstejaars studenten van maar liefst 39 opleidingen van Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo volgen vervolgens een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. Het programma van de MBO Bruisdag start op woensdag 5 september.

De eerste dag van de HBO Bruisweek kende een grootse opening in het Mac3Park, de thuishaven van PEC Zwolle. Het introductieprogramma werd letterlijk en figuurlijk afgetrapt door een penalty van Bruismeester Henk Jan Meijer (burgemeester Zwolle) in het doel van keeper/ loco-Bruismeester Renee de Heer (wethouder).
“Buro Ruis en haar partners hadden zich geen betere start van de HBO Bruisweek 2018 kunnen wensen. De sfeer is gemoedelijk en ondanks af en toe een kleine regenbui hebben de studenten het tot dusver op en top naar hun zin”, reageert programmacoördinatrice Nienke Salet enthousiast.

Avondprogramma

Vanavond start het avondfestival waarbij studenten keuze hebben uit diverse programmaonderdelen. In Hedon kunnen studenten genieten van optredens van Bizzey, Snelle en Yung Felix. In de binnenstad kunnen de studenten terecht bij één van de vele feesten bij de studentenverenigingen, het Vliegende Paard dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Bruishuis, de Silent Disco XL op het Stadsstrand en de film in Pathé.

Bruisconcert

Dinsdag 28 augustus vindt het jaarlijks terugkerende Bruisconcert plaats. Dit jaar zullen Maan, Wulf en Joost optreden op het podium op het Grote Kerkplein. Laatstgenoemde maakte enkele weken terug nog grote indruk tijdens zijn debuutshow op Lowlands. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van de algemene introductieweken voor studerend Zwolle, de Bruisweken, maar is vrij toegankelijk voor iedereen.

Back to top button