AssendorpBouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Burendag in de spoorzone van Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseerde zaterdag tijdens Burendag een bijzondere tekenwedstrijd. Ze wilden weten hoe kinderen denken dat de omgeving van het station er over vijftig jaar uitziet. De tekeningen werden verzameld in een tijdcapsule die op slot ging. Over vijftig jaar, op Burendag 2069, wordt deze weer geopend.

De gemeente ontving de buren en kinderen zaterdag in Buitensporig. Burendag in de stationszone werd samen met aannemer Boskalis en Buitensporig georganiseerd.

Tijdens Burendag konden kinderen hun tekening over het stationsgebied van de toekomst inleveren. De winnaar wordt later bekend gemaakt. De mooiste tekening wordt op een groot formaat afgedrukt. Deze afdruk krijgt een mooie plek in de stad. De beste tekening krijgt een bijzondere prijs. Ook worden de inzendingen tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal.

Buurtbewoners gingen er ook in gesprek gaan met de mensen van Boskalis Nederland en de gemeente over de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Verhalenverteller Stan Fritschy kwam korte verhalen vertellen.

Back to top button