EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Blauwvingerdag kindervertier in tropische hitte

Zwolle – De Blauwvingerdag in het Zwolse centrum was niet alleen de laatste editie van dit jaar maar zeker ook de heetste. En dat had zijn weerslag. Liep het vroeg in de ochtend lekker door en was er aardig wat volk op de been, ’s middags bij het stijgen van de gevoelstemperaturen  tot ver boven de 30 werd het toch echt rustiger.

De markt, welke zich mag rekenen tot één van de grootste braderieën  van Nederland, had vandaag extra uitgepakt voor de kinderen. Juist omdat de schoolvakanties afgelopen weekend waren begonnen in Noord Nederland. Rondom de Grote Kerk in de binnenstad van Zwolle was er één en al vertier voor de kinderen.

Zo was er een bloemenmolen en konden de kinderen het kurkenschieten uitproberen bij exploitant Halderman: “De bloemenmolen is splinternieuw en de enige in Nederland. Jammer dat het zo rustig is. In de ochtend liep het lekker door maar na de middag was het uitgestorven. Ook bij het kurkenschieten is nu niets meer te beleven.”

Ook Aileen van der Horst van Dinoland spreekt van een redelijk drukke ochtend en een rustige middag: “Belangrijkste is dat de sfeer nog steeds goed is”. Bij gebrek aan klandizie en de oplopende temperaturen hebben de medewerkers van Dinoland maar uitgepakt met een ijsje.

Aan de andere kant van het plein stond  Clown Funny. De kinderen konden daar zandkleuren en glittertattoos maken. Funny: “Wij zijn rond het middaguur begonnen, Toen was het lekker druk bij het zandkleuren en met glittertattoos. Na drie uur ’s middags werd het stil. Het is een enorm verschil met vorig jaar. Toen stond het bij ons rijen dik met kinderen.”

Ook op de Grote Kerkplein stond de klimtoren van Yosemiti uit Zwolle. Ook hier dezelfde tendens: “Voor onze standaarden is het heel erg rustig. We hebben vandaag zelfs kunnen eten dat is normaal niet van toepassing door de drukte”.

De vorige drie edities deze maand kenden prima braderieweer. De organisatie kon al met al weer rekenen op duizenden bezoekers uit het hele land.

 

De Blauwvingerdagen vonden plaats op 4 – 11 – 18 – 25 juli 2018 in de binnenstad van Zwolle. De Zwolse Blauwvingerdagen behoren tot de grootste braderieën van Nederland en trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Met circa 450 kramen is er een enorm gevarieerd aanbod voor zowel de toerist die gezellig een dagje uit wil als voor de koopjesjager die zijn slag wil slaan. U vindt de braderie in het centrum van Zwolle, in de volgende straten: Diezerstraat – Grote Markt – Luttekestraat – Oude Vismarkt – Gasthuisplein – Roggenstraat – Het Eiland – Achter de Broeren. De Blauwvingerdagen worden georganiseerd door Stichting ZwolleFonds.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button