Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld – Benefietconcert voor Herman Brood Museum

Zwolle – Zondagmiddag werd de  Herman Brood X perience aan de Blijmarkt in Zwolle officieel omgedoopt tot Herman Brood Museum.  Wethouder René de Heer van Economie en presentator Johan Derksen, namen de honneurs waar op het podium van het nabijgelegen podium.   De zaal zat vol met bekende gasten, waaronder kunstenaar Rob Scholte. Muzikanten die ooit met Herman Brood hebben gewerkt waren voor de gelegenheid opgetrommeld waaronder drummer Hans la Faille, Bertus Borgers op de saxofoon en Erwin Java op gitaar. Met het concert werd geld ingezameld zodat het museum gezond kan draaien.

Dat museum is sinds kort op de eerste en tweede etage van het monumentale pand aan de Blijmarkt gevestigd. Precies boven de ruimte waar iets meer dan een jaar geleden de Herman Brood Experience opende.
In het museum worden niet alleen de schilderijen van Herman Brood vertoond maar ook vitrines vol met spullen van de familie Brood, o.a. Xandra Brood, dochters Lola en Holly en de zusjes van Herman Elly en Beppie. Ook is er plek voor fantastische artikelen  met bijbehorend  verhaal van Brood fans.  Ivo de Lange van het Herman Brood Museum heeft nog meer plannen voor de toekomst. Zo moeten er exposities komen van andere Rockhelden:   een prachtige Beatles fotocollectie van Robert Whitaker, enige fotograaf tijdens de Worldtour 1963-1966 van de Fab 4, Queen, The Stones, The Who etc.

 

Foto’s Opening en entourage Herman Brood Museum Benefietconcert © Peter Denekamp

Foto’s Benefietconcert Herman Brood Museum – © Jan Koldewijn

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren