Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

In beeld: Beleeftuin bij Revalidatiecentrum Vogellanden officieel geopend

Zwolle – Er is drie jaar aan gewerkt en woensdagmiddag werd de tuin officieel geopend door wijkwethouder René de Heer: de ‘Beleeftuin’ bij Revalidatiecentrum de Vogellanden aan de Hyacinthstraat in Zwolle. De tuin moet bijdragen aan het herstel van de revalidanten maar ook contacten tot stand brengen tussen de patiënten van het revalidatiecentrum en de buurtbewoners.

De revalidanten van De vogellanden hebben regelmatig te maken met zwaar fysiek en daardoor ook traumatisch letsel. Het revalidatiecentrum wil ze coachen naar een zo goed mogelijk leven. De omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. De natuur draagt bij aan een beter en voorspoediger herstel en daarom is het zorgcentrum drie jaar geleden begonnen met het aanleggen van een natuur- en beleeftuin voor revalidanten, buurtbewoners en medewerkers.

Een braakliggend terrein naast het centrum in de wijk Pierik is omgetoverd tot een prachtige Beleeftuin. Daar komt nog bij dat de bomen, struiken en bloemen het terrein aantrekkelijk maken voor vogels, vlinders en bijen. Deze groene omgeving van planten en bomen moet de gezondheid, verbinding en plezier laten groeien en bloeien.

“De afgelopen jaren is ongelooflijk veel werk verricht door de buurtbewoners, vrijwilligers en medewerkers en dankzij de ondersteuning van onder andere het Oranjefonds, Landschap Overijssel, de provincie en de gemeente is deze mooie droomtuin gerealiseerd”, aldus De Vogellanden.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button