Voorpagina

In beeld: Beeldenpark Landgoed Anningahof in herfstkleuren

Foto's: © Peter Denekamp

Zwolle – De dagen worden korter en de eerste herfstkleuren worden zichtbaar. Een mooi moment om een bezoek te brengen aan Landgoed Anningahof in Zwolle. Ze zijn nog tot en met zondag 28 oktober geopend.

Openingstijden Seizoen 2018 loopt van 13 mei tot en met 28 oktober 2018. Het park is dan open van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:00-18:00u.

Beeldenpark Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle. Na de transformatie van weiland tot officieel landgoed worden er sinds 2004 jaarlijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd. De filosofie van het park is het tonen van de ontwikkeling van de Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst; werk van 1960 tot nu. Naast enkele ‘oude’ meesters zoals André Volten, Shinkichi Tajiri en Cornelius Rogge tonen kunstenaars met gevestigde namen zowel binnen- als buitenbeelden. In de buitententoonstelling is dit jaar veel aandacht voor diversiteit, kleur, jong talent en vrouwelijke kunstenaars. Het park zelf, met wilde bloemen, vijvers, graslanden en prachtige bomen, is een bijzonder mooie plek voor eigentijdse beeldhouwkunst.

Anningahof


 

Back to top button