112 nieuwsVoorpagina

In 6 jaar tijd 26 ongelukken met pollers in Zwolle

Zwolle – In de afgelopen 6 jaar ging het 26 keer fout bij pollers in de stad Zwolle. Dit blijkt uit cijfers die consumentenprogramma Kassa opvroeg bij de gemeente Zwolle. De paaltjes zorgen voor letsel bij weggebruikers en een schadepost van 40.000 euro, voor de gemeente Zwolle.

Aanleiding voor de gemeente Zwolle om een proef te starten met kenteken herkenning. Dit zou dan als flexibele wegafsluiting in de plaats moeten komen van de paaltjes.

De pollers zijn bewegende plaatjes die de gemeenten gebruiken om de binnenstad af te sluiten voor sluipverkeer. In Zwolle staan de meeste pollers omhoog na het middaguur. ’s Ochtends kan dan al het distributieverkeer voor de winkels gewoon nog de stad in.

Maar de paaltjes vormen dus een risico voor de weggebruiker zo blijkt uit het onderzoek van Kassa. Vanaf 2010 zijn er in Nederland minstens 2539 aanrijdingen geweest met de paaltjes. Maar waarschijnlijk zijn het er vele malen meer. Het TV programma kon slechts van 32 gemeenten cijfers krijgen.

In het TV programma van Kassa over dit onderwerp staat Angelique Geijer centraal. Zij werd op 4 augustus van afgelopen jaar gelanceerd door één van de pollers aan de Kerkstraat in Zwolle. “Geijer raakte zwaargewond, ze liep bij het ongeluk schedelbasisfracturen, diverse andere botbreuken en een hersenkneuzing op. Een half jaar later kan ze nog steeds niet werken en is het onzeker of ze ooit volledig hersteld.” zo schrijft het programma op haar website.

Kassa Artikel

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button