Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Impuls voor Zwolse landschap tijdens Natuurwerkdag 2017

Zwolle – Op zaterdag 4 november vond voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op 57 locaties in Overijssel werd gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil geruimd. In totaal waren in Overijssel ruim 1700 vrijwilligers actief; een record aantal! De diversiteit in deelnemers was groot; van kinderen tot ouderen en van politici tot vluchtelingen. Samen gingen ze aan de slag om hun eigen leefomgeving te verbeteren. Bijzondere aandacht was er dit jaar voor singles. Voor dit gezelschap organiseerde Landschap Overijssel een speciale locatie op de Lemelerberg.

Start 17e Natuurwerkdag

De aftrap van de Natuurwerkdag werd dit jaar gedaan door gedeputeerde Hester Maij met haar kinderen, wethouder Marcel Elferink van de gemeente Hengelo en Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel. Samen startten ze de dag officieel met het opknappen van een wilgenhut bij IVN Heemtuin en Beleefbos Weusthag in Hengelo.

Resultaten rond Zwolle

Met elkaar is veel werk verzet tijdens deze nuttige en gezellige dag in het groen. Ook dit jaar deden er weer veel locaties in en rond Zwolle mee. Zo werden bij de Bongerd bloemborders onderhouden en fruitbomen gesnoeid, bij de Struinwaard in Berkum werd opslag van bomen op oevers verwijderd en bij de Vogellanden werd een nieuw vogelbosje vormgegeven. Naast de inzet voor plant- en diersoorten zijn er ook verschillende natuurspeelplekken onderhouden.

Succesvolle single-locatie

Dit jaar organiseerde Landschap Overijssel voor het eerst een speciale locatie voor singles op de Lemelerberg. Samen aan de slag op het hoogste punt van Salland bleek bij uitstek een plek voor het opdoen van leuke contacten.
De animo was groot, want de aanmeldingen stroomden binnen waardoor de locatie al snel vol zat. Dit succes zorgt ervoor dat er volgend jaar zeker weer aandacht zal zijn voor een dergelijke locatie en misschien wel twee. Op www.natuurwerkdag.nl is meer informatie te vinden over deze gezamenlijke actiedag in het landschap.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button