Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Immens populaire onzichtbare brug blijft nog 2 dagen langer open

Zwolle – De onzichtbare brug blijft nog twee dagen langer open dan gepland. Zondag om 17.00 uur kan de laatste bezoeker over de brug en dan gaat hij definitief dicht. Een dag later takelt Bouwbedrijf Salverda de houten panelen weer uit de stadsgracht van Zwolle.

Immens populair

De brug, die in verband met de Zwolse Architectuur Biënnale, tijdelijk was gemaakt, blijkt immens populair. Herman Reezigt, voorzitter van Stichting ZAP, het architecten collectief in Zwolle vertelt: ‘We denken dat er al duizenden mensen over de brug zijn geweest. Het is ongelofelijk populair. Hoeveel precies weten we niet, we hadden eigenlijk moeten turven’.

Wie een tijdje op de brug staat ziet inderdaad allerlei mensen voorbij komen. De brug is een grote verrassing voor iedereen, van de dagjesmensen onderweg naar de Fundatie  tot de studente uit Thailand. Bij het trappetje aan de gracht zie je de lichte aarzeling en dan trekken velen toch de stoute schoenen, in dit geval gele laarzen, aan. Waterpret en plezier alom, van jong tot oud. Want dat haalt de brug in de bezoekers naar boven. Om maar niet te spreken over de vele selfies die op de brug zijn gemaakt.

27390134093_4ac4302611_z
Zelfs de visjes hebben het naar hun zin op de onzichtbare brug

Inwerking water en zand

De onzichtbare brug is overigens al veel onzichtbaarder dan vorige week. De, eerst duidelijk aanwezige, houten panelen hebben na een week inwerking van het water en zand, een veel donkerdere kleur gekregen. Hij lijkt nu meer te verdwijnen in het donkere water. Ook ligt de brug aardig wat dieper dan bij de opening. Zo diep en zo donker dat zelfs de visjes het hebben opgenomen in hun ecosysteem en er vrolijk overheen zwemmen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button