Natuur & DuurzaamVoorpagina

IKEA opent eerste duurzaamheidsshop in Zwolle

Zwolle – Wie thuis meer rekening wil houden met het milieu en tevens geld wil besparen, kan vanaf vandaag terecht in de speciale ‘duurzaamheidsshop’ van IKEA Zwolle. Hier inspireert het woonwarenhuis de klant om thuis duurzamer te leven met zonnepanelen en andere slimme oplossingen.

Twee keuzemogelijkheden

Met twee keuzemogelijkheden en lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen spant IKEA zich in om een duurzamer leven thuis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Het nieuwe aanbod volgt op een uitvoerige proef met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren die IKEA in 2014 en 2015 heeft gedaan in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland. “Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie,” “, zegt de uit Zweden overgevlogen manager duurzaamheid Lisen Wirén van IKEA Nederland. “Maar consumenten geven ook aan op te zien tegen de hoge kosten van zonnepanelen en vinden het lastig de juiste informatie en een betrouwbare dienstverlener te vinden. IKEA wil die obstakels met het nieuwe aanbod zonnepanelen wegnemen.

Helder proces online of in de winkel

IKEA helpt klanten op eenvoudige wijze een zonne-energiesysteem aan te schaffen. Zo kan je via IKEA.nl of in de winkel gebruikmaken van een calculator die direct aangeeft wat voor jouw woonsituatie de mogelijkheden en kosten zijn, en welke besparingen zijn te realiseren. Het woonwarenhuis biedt twee verschillende systemen aan: één op basis van volledig zwarte monokristallijn panelen met een maximaal vermogen van 285Wp (Wattpiek) per paneel en één met goedkopere, blauwe polykristallijn panelen (270Wp). In de winkel kan je de twee verschillende panelen bekijken. Voor het ontwerp, de offerte en de installatie van de zonne-energiesystemen werkt IKEA samen met het bedrijf Solarcentury.

Duurzame tips voor thuis

IKEA wil haar klanten inspireren met slimme producten en oplossingen die energie besparen, waterverbruik terugdringen en tot minder afval leiden. In de speciale ‘duurzaamheidsshop’ in IKEA Zwolle kunnen klanten zowel kennis maken met de zonnepanelen als bijvoorbeeld met een waterbesparende kraan, led-verlichting, oplossingen om afval te scheiden en een bijzonder besparende koelkast. Het woonwarenhuis laat zien hoe je op een makkelijke manier duurzaam bezig kan zijn thuis en houdt daarbij rekening met de seizoenen. Zo kan je in de zomer je tuin ’s avonds verlichten met lampen op zonne-energie. Dat is beter voor het milieu én het scheelt ook in de portemonnee.

Energieneutraal

IKEA Zwolle is de uitgelezen plek om de eerste ‘duurzaamheidsshop’ van Nederland te openen. De meest duurzame IKEA winkel van Nederland geeft zelf het goede voorbeeld als het gaat om energiebesparing. Zo beschikt IKEA Zwolle onder andere over 5.500 zonnepanelen en negen windmolens, waarmee de CO2-uitstoot flink is gereduceerd. IKEA Group wekt zelf inmiddels meer dan de helft van de verbruikte energie op duurzame wijze op. Hiermee is zij hard op weg om geheel volgens de eigen doelstelling in 2020 100 procent energieneutraal te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button