112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJzelsituatie in Noord-Nederland dinsdagochtend – Zwolle ontspringt de dans

Naar verwachting trekken de laatste ijzel- en sneeuwbuien pas net na de ochtendspits weg uit Noord-Nederland, maar niet voordat ze een behoorlijke hoeveelheid ijzel hebben achtergelaten. In de kop van de provincies Flevoland, en Overijssel en in de provincies Friesland, Drenthe en Groningen is het op veel plaatsen spekglad. Veel scholen hebben daar ijsvrij en veel bussen rijden daar niet. Het is de ergste ijzel sinds 1987.

Situatie Zwolle

In Zwolle lijkt de situatie mee te vallen afgezien van bevroren regen op auto’s, tuinmeubilair en dergelijke. De temperatuur heeft de hele nacht rond de 0 graden geschommeld in Zwolle. Vanaf gisteravond 12 uur is er geen regen meer gevallenn.

Code rood voor Groningen, Friesland en Drenthe

Het advies is om in de Noordelijke provincies, dus Groningen, Friesland en Drenthe niet de weg op te gaan. Dat betekent code rood, ofwel een weeralarm.

Veel ongevallen

Tot circa twee uur vannacht gebeurden er veel ongevallen, na die tijd was het rustiger. Dat heeft uiteraard te maken met het verkeersaanbod. Inmiddels doen zich weer de eerste aanrijdingen voor, zoals op de A28 en A31.

Update 06:34 uur

Momenteel aanrijdingen en glijpartijen op A37 Bij Veenoord en op de A28 bij Groningen Zuid, het verkeer rijdt/glibbert langzaam in het noorden.

 

Bron: VID

Gerelateerde artikelen

Back to top button