112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJzel veroorzaakt ongelukken op A28 bij Zwolle

Op de A28 bij Zwolle is het vanochtend al verschillende keren fout gegaan. Onder andere een vrachtwagen schaarde. Rijkswaterstaat heeft de maximumsnelheid aangepast. Vanochtend vroeg zijn er al vijf ongevallen gebeurd op de A28 tussen Hattem en Staphorst. Rijkswaterstaat heet een snelheidsdeken geplaatst en de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/u. Bij de aansluiting Ommen zijn twee van de drie rijstroken afgesloten. Ook op de N50 bij Kampen gebeurde een ongeval.

De gladheid komt nu voor boven de lijn Alkmaar-Doetinchem en kan zich in de komende uren nog een beetje zuidwaarts verplaatsen. Code oranje zal in elk geval tot het middaguur duren, maar ook vanmiddag, vanavond en vannacht zijn we nog niet van de gladheid af.

Met temperaturen onder het vriespunt en neerslag die valt als ijzel is er kans op gladde wegen boven de lijn Alkmaar- Hengelo. Daarom heeft het KNMI voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en op de Wadden code oranje gegeven. Ook in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland kan het plaatselijk glad zijn door ijzel.

Code geel staat vannacht en vanochtend uit voor de provincies Utrecht en de rest van Noord-Holland, waar vanochtend lokaal gladheid kan optreden als gevolg van ijzel.

De hoeveelheid neerslag die valt is beduidend minder dan de ijzellaag die gisteren de Noordelijke provincies bedekten. Het verkeer reageert goed: met lagere intensiteiten en lagere snelheden valt het aantal ongevallen afgelopen nacht erg mee. Incidenten op snelwegen waar gladheid mogelijk een rol speelde werden gemeld vanaf de A1 bij Terschuur en de A28 bij Hattem en Zwolle.

Gedurende de woensdagochtendspits valt er lokaal nieuwe neerslag bij, daar waar de wegdektemperatuur onder nu is kan dat voor nieuwe gladheid zorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button