CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

IJsselland vandaag al boven grens regionale signaalwaarde corona

Afgelopen vrijdag 33 postieve tests, vandaag 58

Zwolle – De Veiligheidsregio IJsselland maakt melding van 264 positieve coronatests de afgelopen 7 dagen in de Veiligheidsregio IJsselland (Zwolle: 46,6 per 100.000 inwoners). Afgelopen vrijdag ging het nog om 214 besmette personen in de daaraan voorafgaande 7 dagen. “Een forse stijging”,  aldus Bianca de Greef, woordvoerder bij de Veiligheidsregio. Ook vandaag is er een forse toename in het aantal besmettingen te zien. Ging het afgelopen vrijdag om 33 personen, vandaag zijn er 58 mensen in onze regio positief getest (Zwolle 14 positieve tests zondag 27 september).

28-09-2020 Corona actueel

Boven signaalwaarde

Het aantal van 264 besmettingen ligt nu boven de regionale signaalwaarde van 256. Bij een overschrijding die minimaal drie dagen aanhoudt gaat de regio over naar de status ‘zorgelijk met regionale maatregelen’.

Het is nu aan ons

De Veiligheidsregio IJsselland spreekt de inwoners van de regio aan: “Het is nu aan ons. We moeten allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen (nog) beter naleven. Het is ons gedrag dat bepaalt hoe het
virus zich verspreid, en momenteel verspreid het zich razendsnel. De meeste besmettingen vinden plaats
in privékring, dus vermijd drukke bijeenkomsten en houd afstand! We doen het niet alleen voor onszelf,
maar ook voor de ouderen en kwetsbaren in de samenleving.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren