CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

IJsselhallen nu enige GGD coronatestlocatie in Zwolle

Zwolle –  Vanaf zaterdag 2 januari is er in Zwolle één testlocatie van GGD IJsselland: in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4. In deze locatie neemt de GGD het totaal aan testen af, zowel PCR-testen als antigeentesten (sneltesten). Dit wordt ook de locatie voor medewerkers in zorg en onderwijs die in aanmerking komen voor testen met prioriteit.

2500 testen per dag

Voordeel van het centraliseren van de Zwolse testen in de IJsselhallen is dat er met tien teststraten veel capaciteit is, we kunnen ongeveer 2500 testen per dag afnemen. Daarnaast is er ook veel ruimte in en om het gebouw, waardoor mensen gemakkelijk kunnen parkeren en niet buiten in de kou hoeven te wachten. De locatie aan de Ceintuurbaan houdt de GGD achter de hand voor het geval in de toekomst nog meer ruimte nodig is. Voor de duidelijkheid: de testlocaties in Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte, Steenwijk en IJsselmuiden blijven gewoon in gebruik.

De juiste test

Doordat de GGD op één locatie in de stad Zwolle het totaalpakket aan testen aanbieden, kunnen ze er ook beter voor zorgen dat iedereen de juiste test krijgt: zo krijgen zorgmedewerkers voor de zekerheid een PCR-test. Dit geldt ook voor mensen die na vijf dagen quarantaine een test krijgen zonder dat zij symptomen hebben. Hiervoor worden zij uitgenodigd door de bron- of contactonderzoekers van de GGD of via de CoronaMelder-app.

Gerelateerde artikelen

Back to top button