Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsseldelta Boer Bewust bord onthuld bij melkveebedrijf Erve Slendebroek

Zwolle – Je bent ze misschien al eens tegen gekomen; de bruine borden van Boer Bewust. Er staan er al zo’n tien in de regio IJsseldelta. En ook in het Vechtdal en Salland zul je ze vaak tegenkomen. Het bord betekent dat de boer graag met je in gesprek gaat over de keuzes die boerenbedrijven maken en hoe het product tot stand komt. Dinsdagmiddag werd er een Boer Bewust bord onthuld bij het Melkveebedrijf Erven Slendebroek net achter de Sekdoornse plas aan de rand van Zwolle.

Zij zijn deelnemer van IJseldelta Boert Bewust, een nieuw initiatief in de regio dat als doel heeft de kloof tussen boer en burger verkleinen. De bordonthulling werd gedaan in samenwerking met de Rabobank die dan ook een sponsorcontract tekende om dit mooie initiatief verder te ontwikkelen.

Boeren en tuinders met het Boert Bewust bedrijfslabel doen extra hun best voor de omgeving. En dat gaat verder dan dat volgens de wet verplicht is.  Zo gaan ze goed om met klimaat en energie, de gezondheid van de dieren en werken ze bovenal aan een goede relatie met de consument.

Zo’n bord is dan ook vooral een uitnodiging om binnen te stappen bij het bedrijf. In de boerderijwinkel of het rustpunt en, na even vragen, ook in de stal.

Erve Slendebroek heeft naast een melkveebedrijf ook een eigen zuivelfabriekje waar ze A2 zuivel maken zoals boeren yoghurt en boeren vanillevla. Maar het is ook een prima punt voor wandelaar en fietsers die kunnen bijkomen en wat kunnen nuttigen bij het rustpunt. Bij de boerderijwinkel worden de eigen gemaakte producten verkocht en die van collega boeren uit de streek.

Naar de website

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button