EconomieLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsbeeldenfestival gaat naar Amsterdam; ‘Winter in Zwolle’ wordt uitgebouwd

Zwolle – Het IJsbeeldenfestival zal komende editie niet in Zwolle plaatsvinden maar in Amsterdam. Het is de festival organisatie en de gemeente Zwolle niet gelukt om een alternatieve locatie te vinden. Die nieuwe locatie is nodig omdat  onlangs is gestart met de sloop van de oude NS loods bij het station. De plek waar het IJsbeelden de afgelopen 2 jaar werd gehouden.

Forse geldelijke investering

De organisator is samen met gemeente op zoek geweest naar een geschikte locatie waarbij het festival nog verder zou kunnen groeien. Er is onderzocht of het festival gecombineerd zou kunnen worden met Winter in Zwolle. Een winterevenement in de binnenstad met onder meer speciale horeca- en museum bezoek arrangementen. Een dergelijke samenwerking kwam echter neer op een jaarlijkse forse geldelijke investering. Kosten die de draagkracht van de binnenstadondernemers ver te boven zouden gaan en ook binnen het evenementenbudget  van de gemeente niet beschikbaar is.

Nu deze investering niet mogelijk is kiest de organisatie van het IJsbeelden ervoor elders in het land haar groeiplannen verder te realiseren.

In Zwolle uitgegroeid

Economie wethouder René de Heer: ‘Het is jammer. Maar we waarderen wel de inzet van de organisatoren van het festival die er mede toe heeft bijgedragen dat het IJsbeeldenfestival de afgelopen jaren in Zwolle is uitgegroeid tot een nationaal aansprekend evenement. ‘

Sfeervolle Winter in Zwolle

Dat het IJsbeeldenfestival vertrekt betekent niet dat er geen sfeervolle winter in de binnenstad zal zijn. Alle lokale betrokkenen willen de eerstkomende editie van Winter in Zwolle goed neer zetten. Verwacht wordt dat eerst een aansprekende basis wordt neergezet die in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd wordt in omvang. Het Stadsfestival Winter in Zwolle moet een langdurig evenement worden met een divers programma in het decor van de historische binnenstad.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button