Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

IJs niet dik genoeg in Zwolle

Zwolle – De ijsmeesters van ROVA voerden vandaag metingen uit bij de zes aangewezen schaatsvijvers in Zwolle. Helaas is de dikte en kwaliteit van het ijs nog teleurstellend. Er kan daarom niet op geschaatst worden, meldt de gemeente Zwolle.

Afgelopen nacht was het in Zwolle minder koud dan voorspeld en er is weer sneeuw gevallen.Op de vijver bij winkelcentrum Stadshagen is de ijsdikte bijvoorbeeld nog maar 5-6 centimeter. Aan de randen is het nog dunner, zijn er scheuren en staat er water op het ijs. De vijvers kunnen dus jammer genoeg niet worden vrijgegeven voor gebruik.

Eigen risico

Ga je toch schaatsen, dan voorzichtig en ga niet dicht bij elkaar staan. Ga ook nooit alleen het ijs op, dan is er geen hulp als je er doorheen gaat. Gisteren zijn er diverse mensen door het ijs gegaan.

Ook de komende dagen wordt de ijsdikte en ijskwaliteit van de zes schaatsvijvers gemeten. We communiceren daarover op deze pagina en via social media.

Schaatsvijvers

Wanneer het ijs dik genoeg is, dan kan geschaatst worden op een van deze schaatsvijvers:

  • Park de Wezenlanden in Assendorp
  • Dobbe in de Aa-landen
  • Wavinvijver in Holtenbroek
  • Twistvlietpark in Stadshagen
  • Schellerpark en Ittersumerbroekpark in Zwolle-Zuid.

 

 

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

De ijsmeesters van ROVA houden de dikte van het ijs in de gaten en vegen het ijs (ook die van de stadsgracht). Als het ijs dik genoeg is om veilig te kunnen schaatsen, dan geven we dat aan op deze pagina. In alle gevallen is schaatsen op eigen risico. Daarbij wordt de kwaliteit en dikte van het ijs alleen gemeten bij bovenstaande locaties.

IJsbanen

Vanaf vanmiddag kan er door de leden van IJsvereniging WVF(externe link) geschaatst worden op de ijsbaan.

Het bestuur van IJsclub HWZ heeft besloten om dit seizoen de ijsbaan in Herfte in verband met de coronaregels niet te openen.

Foto’s © WVF IJsbaan Westenholte

 

Koek en zopie

Dit jaar zijn koek en zopie tenten niet toegestaan bij het schaatsen. Dat geldt ook voor andere kraampjes langs het ijs. Het is wel mogelijk om eten en drinken af te halen bij de bestaande horeca.

Te druk?

Het advies is nog steeds om drukte te vermijden, ook bij het schaatsen. Blijf daarbij zo dicht mogelijk bij het eigen huis. Op de sociale mediakanalen van de gemeente houden we u op de hoogte van eventuele drukte.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button