Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Iedereen doet mee in Zwolle: Facebook en Twitter campagne

Komende week gaat de  campagne ‘Iedereen doet mee’ van start. De campagne is bedoeld om het belang van naastenhulp onder de aandacht te brengen.

Foto- en videoportretten op Facebook en Twitter

De gemeente Zwolle nodigt inwoners die hulp krijgen óf juist bieden uit om hun verhaal te vertellen en te delen op Facebook en Twitter. Op die manier ontstaat een serie van foto- en videoportretten waarin Zwollenaren zelf laten zien dat iedereen meedoet of zorgt dat anderen mee kunnen blijven doen. Inwoners geven dus zelf vorm aan de campagne. Achttien inwoners hebben hun verhaal al gedaan.

Participatie: draagt u ook een steentje bij?

Op 1 januari verandert er veel: de gemeente Zwolle wordt verantwoordelijk voor de zorg in de stad. Participatie is daarbij een belangrijk begrip: iedereen moet zijn steentje bijdragen. Dat is niet nieuw. Er zijn talloze voorbeelden van inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, buurthuizen, sportverenigingen en organisaties die zich inzetten voor anderen. Denk aan boodschappen doen voor een zieke buurman, huishoudelijke hulp door mantelzorgers, een jongerencentrum gerund door vrijwilligers of wijkbewoners die werken aan een leefbare buurt waar kinderen veilig kunnen spelen.Iedereen doet mee!

Inspireer met uw verhaal

Zwolle wil die inzet zichtbaar maken met verhalen, foto’s en video’s. Zet u zich in voor anderen zodat zij mee kunnen blijven doen? Als vrijwilliger, mantelzorger, vriend, beroepskracht of buurtbewoner? Kunt u weer meedoen doordat u ondersteund wordt door inzet van anderen? Heeft uw meegewerkt aan een nieuw initiatief om de kracht van Zwollenaren voor het voetlicht te brengen? Doe uw verhaal en inspireer anderen! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: sociaaldomein@zwolle.nl.

Website Iedereen doet mee Facebook Iedereen doet mee Twitter Iedereen doet mee

Gerelateerde artikelen

Back to top button