EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Iedere dag 10 nieuwe kentekenparkeerautomaten in Zwolle

Op steeds meer plekken in en rondom het Zwolse stadshart, kunnen inwoners en bezoekers de komende weken parkeren op basis van het kenteken van de auto. Het gaat hier om het betaald parkeren op straat en op gemeentelijke parkeerterreinen zonder slagboominstallatie. Vanaf deze week kan men bij de parkeerautomaten aan de Van Karnebeekstraat en Burgemeester Drijbersingel met het kenteken parkeren en uitsluitend met de pinpas betalen.

‘Cashless’

Voor de invoering van kentekenparkeren plaatst de gemeente Zwolle de komende weken ‘cashless’ parkeerautomaten in de stad. Dagelijks worden er ongeveer tien exemplaren van de in totaal 170 parkeerautomaten geplaatst. Bij de automaat kan men niet meer met muntgeld betalen maar alleen met de pinpas. Het belparkeren blijft mogelijk.

2e hands parkeerautomaten

De gemeente Zwolle zoekt continu naar duurzame oplossingen. Bij de invoering van kentekenparkeren maakt de gemeente gebruik van tweedehands parkeerautomaten van andere steden. Voor de plaatsing wordt de software van de automaten omgebouwd en geschikt gemaakt voor kentekenparkeren. Parkeerautomaten zonder muntgeld zijn bovendien goedkoper in het beheer en beter voor het milieu. De automaat gaat langer mee, heeft minder kans op storingen en hoeft niet geleegd te worden. Er zijn daarnaast minder parkeerautomaten nodig omdat de parkeerder na de betaling direct naar de bestemming kan lopen.

Kentekenparkeren

Betaald parkeren in Zwolle verandert vanaf januari 2016 met de invoering van kentekenparkeren. Nieuw is dat men bij de parkeerautomaat het kenteken moet invoeren en niet meer met muntgeld kan betalen. Een papieren vergunning, bezoekerskaart of kaartje uit de parkeerautomaat achter de autoruit, behoort daarmee ook tot het verleden. Alle houders van een parkeervergunning krijgen deze week informatie over de overgang naar kentekenparkeren. Meer informatie en animatie ‘Ken je kenteken’ staan op de website

Informatie over kentekenparkeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button