Nieuws uit ZwollePEC Zwolle

Hulpverleners oefenen in PEC stadion

Zwolle – Op vrijdag 23 juni 2017 organiseert GHOR IJsselland samen met voetbalclub PEC Zwolle een grootschalige geneeskundige oefening. Gezondheidsorganisaties waaronder GGD IJsselland, ambulancedienst, ziekenhuizen en Rode Kruis oefenen samen met medewerkers van PEC Zwolle een voorbeeldscenario in het voetbalstadion. Ook brandweer, politie en gemeente doen mee.

De aftrap was dinsdag 21 februari. Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle en Rianne van den Berg, directeur Publieke Gezondheid GGD/GHOR IJsselland, ondertekenden de intentieovereenkomst in de Jan Drost persruimte van PEC Zwolle.

Rianne van den Berg: “Natuurlijk oefenen we vaker, ook met andere organisaties, maar wat deze oefening zo bijzonder maakt is dat er zoveel verschillende organisaties bij betrokken zijn. We zijn blij met de samenwerking met PEC Zwolle én het gebruik van een voetbalstadion als locatie. Zo kunnen we goed nabootsen wat er bijvoorbeeld gebeurt bij paniek in een menigte.”

Ook Gerard Nijkamp is content met de grootschalige oefening komende zomer in het MAC3PARK stadion. “Onze club hecht veel waarde aan het opleiden en trainen van de veiligheidsorganisatie. Door te oefenen met lokale, professionele organisaties krijgen wij als PEC Zwolle een nog beter beeld over hoe te handelen in bepaalde situaties.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button