Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Huishoudboekje Koningsdag Zwolle goedgekeurd

Zwolle – Het huishoudboekje voor de organisatie van Koningsdag is goedgekeurd. Maandagavond stemde de gemeenteraad in met de begroting voor de viering op 27 april in Zwolle.

Het feest gaat in totaal 920.000 euro kosten. Hiervan komt 3 ton uit de kas van de provincie Overijssel, de rest wordt door de gemeente Zwolle zelf bekostigd.

Het programma zelf kost met 371.000 euro het meest, daarna gevolgd door de post veiligheid (215.000 euro). Hieronder vallen de beveiliging, dranghekken, verkeersbegeleiding, camera’s en ook het oppoetsen van de stad. Voor de aankleding van de route met bloemen en dergelijke wordt 10.000 uitgetrokken.

Promotie Zwolle

De komst van het Koningspaar en hun gevolg zal de uitgelezen kans zijn om Zwolle en regio te promoten als toeristische, culturele en economisch gunstige locatie. Op de dag zelf zal Zwolle landelijk in de kijker staan door de enorme media-aandacht.

25 % meer bezoekers

Vorig jaar werd Koningsdag in Dordrecht gevierd. Deze stad heeft het afgelopen jaar 25 % meer bezoekers gehad, wat natuurlijke een enorme stimulans is voor de lokale economie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button