CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hugo De Jonge: “Twaalf miljoen prikken gezet”

Zwolle – In Nederland zijn inmiddels twaalf miljoen coronavaccinaties gezet. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Het vaccinatieprogramma begon in januari. Na een voorzichtig begin zijn er in de laatste weken flink wat meters gemaakt. “In twee maanden tijd zijn er acht miljoen prikken gezet”, laat De Jonge weten. “Deze week zijn er 1,5 miljoen prikken gezet, dat is ruim 250 prikken per minuut. Diepe buiging voor iedereen in de vaccinatie-operatie. Op naar de 13 miljoenste prik.”

Sinds vandaag mogen mensen geboren in 1993 een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Mensen geboren in 2003 zijn voorlopig de laatste groep die een uitnodiging gaan krijgen. De verwachting is dat zij hun uitnodiging eind volgende week of in het begin van de daaropvolgende week gaan ontvangen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button