CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hugo de Jonge: “Dertien miljoen prikken gezet”

Zwolle – De vaccinatiecampagne komt steeds meer op stoom. Demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid laat woensdag weten dat inmiddels 13 miljoen prikken zijn gezet.

Volgens De Jonge gaat het vaccineren steeds sneller. Werd er over de eerste miljoen prikken nog 45 dagen gedaan, inmiddels prikt men een miljoen vaccinaties per vier dagen weg. Woensdag kregen mensen geboren in 1997 en 1998 toestemming om een vaccinatieafspraak te maken. De groep die in 1997 geboren werd bestaat uit ruim 219.000 mensen, de groep die in 1998 het levenslicht zag bestaat uit 223.000 mensen.

De laatste groep die een uitnodiging krijgt is de lichting 2003. De verwachting is dat zij aan het einde van deze week een afspraak kunnen gaan maken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button