Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Hudson’s Bay maakt merkportfolio bekend

Zwolle – Hudson’s Bay Nederland maakt vandaag haar merkportfolio bekend in aanloop naar de opening van tien winkels later dit jaar.

Met merken als TOPSHOP, TOPMAN, CK Jeans, Opening Ceremony, The Kooples, Nike, Rika, Love Stories, MAC, Aveda, Vedder & Vedder, Vitra en Hay positioneert Hudson’s Bay zich als premium brand warenhuis. Het nieuwe winkelconcept verrast de consument – of ‘gast’ in de visie van Hudson’s Bay – op het gebied van fashion, beauty, lifestyle & home en brengt het serviceniveau naar the next level waarbij iedere gast zich écht speciaal voelt.

Bijzonder aan de formule is dat de winkels flexibel zijn ingericht, waardoor ze continu kunnen worden aanpast om aan de wens van de gast te voldoen en te blijven verrassen. Daarnaast is het merkportfolio per stad toegespitst op de wensen van de lokale klant. Midden augustus opent Hudson’s Bay haar eerste winkel aan het Amsterdamse Rokin. De officiële feestelijke opening vindt plaats op 19 september.

The Limiteds-collectie, v.l.n.r.: Sons + Daughters zonnebril, KARL LAGERFELD tas, Fleur Goedendorp ketting, &Klevering vaasjes,
Swatch horloge, Scotch & Soda sweater.

 

3 Hudson's Bay ShoesHet assortiment is een mix van American premium brands, Europese merken en (inter)nationale upcoming brands, waaronder:

Fashion: Internationale merken zoals TOPSHOP, TOPMAN, Tommy Hilfiger, HUGO, CK Jeans, Armani AX, Polo Ralph Lauren. Athleisure merken zoals DKNY en Puma. Contemporary labels zoals VINCE, Theory, American Vintage, The Kooples en Opening Ceremony. Daarnaast ook lokale upcoming merken zoals Anecdote, Essentiel en Krakatau. Ook is er ruimte voor Nederlandse denim merken zoals Scotch & Soda, G-Star en Denham.

Schoenen: grote sneakerafdeling met onder andere Nike, Adidas en New Balance. Daarnaast ruim aanbod van internationale merken zoals Sam Edelman, Nine West, UGG en Kennel Schmenger.
Tassen: met internationale brands zoals Kate Spade, Rebecca Minkoff, Tory Burch, en upcoming brands zoals Atelier de L’Armée, WANT Les Essentiels en Rika. Het vintage concept LXR and Co vult de tassenafdeling aan met iconische vintage tassen van labels als Louis Vuitton en Hermès.

Lingerie: Calvin Klein, Falke, Wolford, Björn Borg, Love Stories, Vanity Fair en Underprotection.

Beauty: iconische merken zoals MAC en Urban Decay, maar ook bijzondere nieuwkomers als L:A Bruket, Bumble and Bumble, Grown Alchemist, Marie-Stella-Maris, Laboratorio Olfattivo, Penhaligon’s. Aveda opent een salon in 3 van de 10 winkels.
Sieraden en horloges: exclusieve lanceringen van Karl Lagerfeld, Olivia Burton, Estella Bartlett en BaubleBar en merken als Cluse, Fromanteel en Movado. Binnen deze categorie ook jonge opkomende ontwerpers als The Boyscouts, Sotine, Charlotte Wooning en Vedder & Vedder.

Kids: Vingino, Bellerose, Nike en merken als Gosoaky, LOOXS, en Brian and Nephew.
Home en Lifestyle: Vitra, HAY, Paperchase en een exclusieve samenwerking op het gebied van food en non-food met Delicious. Het merk Dyson zoekt op de home- en beautyafdeling interactie met de gasten in de zogenaamde ‘experience units’, waar specialisten continu nieuwe producten demonstreren.

Hudson’s Bay positioneert zich mede door dit merkenpakket als een premium warenhuis, waar service en beleving voor de gast in alles centraal staan. In alle vestigingen zijn zogenaamde STUDIOS te vinden. Speciale ruimtes, waar de gast verrast wordt door afwisselende partnerships en exclusieve merklanceringen. De STUDIOS zijn bovendien een podium voor jong talent.

The Limiteds

Bijzonder is dat een groot aantal van de (inter)nationale merken speciaal voor Hudson’s Bay een limited edition ontwikkelen. Deze items zijn onderdeel van The Limiteds-collectie, waarin de iconische kleurstrepen van Hudson’s Bay op creatieve wijze zijn verwerkt. Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay: ‘We werken nauw samen met de iconische merken uit ons brandportfolio. Zo heeft KARL LAGERFELD een tas ontworpen en is G-Star met een speciale Hudson’s Bay-jeans in het assortiment vertegenwoordigd. Ook zijn er Limiteds van onder andere Zoe Karssen, Swatch en Vitra. Een aantal van de meest getalenteerde jonge smaakmakers uit Nederland is ingeschakeld om een ontwerp voor The Limiteds-collectie te maken. David Laport voegt een jurkje toe, Isaac Monté een gekristalliseerde vaas en Jordy van den Nieuwendijk een illustratie van zijn hand.’ Alle producten in de The Limiteds-collectie zijn in beperkte en genummerde oplage te koop. De collectie is te reserveren via de Hudson’s Bay-app en beschikbaar in de winkels vanaf de officiële openingen.

Daily news

Naast de mogelijkheid om The Limiteds-collectie te reserveren, brengt de Hudson’s Bay-app daily news en verrassende updates over de winkels, collecties, feestelijke openingen en vacatures. Vanaf het najaar van 2017 krijgt de app ook een shoppingfunctie. Via de app kunnen gasten bovendien member worden van het loyalty-programma van het warenhuis: Club Hudson’s Bay. Daarmee kunnen zij punten sparen bij aankopen in het warenhuis of via de webshop en app, die vervolgens ingewisseld kunnen worden tegen diverse rewards. De app is beschikbaar via iOS en Android.

5 Hudson's Bay Cosmetics

Over Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land, met warenhuizen op 90 locaties en de online winkel thebay.com. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017, en een online shopping omgeving op hudsonsbay.nl. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt. Hudson’s Bay staat voor kwaliteit, service en stijl. De warenhuizen bieden een assortiment van fashion, beauty, lifestyle & home, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers. Daarnaast biedt Hudson’s Bay haar gasten ook exclusieve food concepten. Hudson’s Bay is een onderdeel van het Hudson’s Bay Company merkenportfolio. www.hudsonsbay.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button