EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hudson’s Bay dreigt met het sluiten van winkels in Nederland

Zwolle – Hudson’s Bay Company (HBS) dreigt met het sluiten van winkels in Nederland. Het moederconcern van Hudson’s Bay, heeft bijna al haar Europese winkels verkocht aan haar Oostenrijkse partner SIGNA. HBS krijgt voor deze verkoop één biljoen Euro. De Nederlandse winkels vallen buiten de verkoop. Deze komen juist volledig in handen van HBC.

HBS groep wil haar positie op de Noord Amerikaanse markt versterken met haar formules Hudson’s Bay en Saks Fifth Avenue. Helena Foulkes, CEO van HBC zegt: “Deze verkoop levert ons belangrijke financiële- en strategische voordelen op.” Het concern gaat de verkoopopbrengst gebruiken om een uitstaande lening van 436 miljoen Dollar af te betalen en om de positie op de Noord Amerikaanse markt te verstevigen. Ook wil het bedrijf zich terugtrekken van de beurs.

Om de Nederlandse activiteiten goed te kunnen beoordelen is een financieel adviseur aangetrokken. Vanwege de tegenvallende resultaten moet er in de kosten worden gesneden. Het sluiten van winkels in Nederland wordt hierbij niet uitgesloten.

Hudson’s Bay opende op 20 september 2017 één van haar tien Nederlandse warenhuizen in Zwolle. De winkel werd gevestigd in het leegstaande V&D pand bij de Weeshuispassage. Voor de opening is het pand grondig verbouwd.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren