Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

HTC overtuigend naar eerste periodetitel

Verslag: Giuseppe Rigano

Zwolle – HTC heeft zich vanmiddag verzekerd van de eerste periodetitel in de 4e klasse D. Na een gelijke stand bij rust zag trainer Joop van Dijk zijn ploeg in de tweede helft het verschil maken tegen SVV ’56 : 3-1. Het is voor HTC een passende afsluiting van de eerste seizoenshelft, waarin het ongeslagen bleef.

HTC wist vooraf dat het bij winst zeker was van de eerste periode. Bij verlies of een gelijkspel was de club afhankelijk van eerste achtervolger VV DKB. De Tuinders hadden vanaf de aftrap veel balbezit, maar wisten dat niet gelijk om te zetten in kansen. De beste mogelijkheid in de openingsfase was voor de bezoekers, toen er een scrimmage voor de goal van Kevin Ester ontstond.

Halverwege de eerste helft werden de aanvallende intenties van HTC dan toch beloond. Vanaf een meter of twintig krulde Jordy van Dartel een vrije trap fraai in de bovenhoek: 1-0. Even later mocht Van Dartel opnieuw aanleggen voor een vrije trap, maar dit keer bracht SVV ’56-doelman Nick van Ballegooijen redding. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte. Met een geplaatst schot tekende Niek van Dijk voor de 1-1.

HTC kwam goed uit de kleedkamer en gooide het duel gelijk op slot. Eerst was het clubtopscorer Stan Wissink die de 2-1 binnenkopte. Een kwartier later stond Mirchello Martina aan het eindpunt na een omschakeling uit het boekje. Na balverlies van SVV ’56 op het middenveld schoot hij binnen uit een strakke voorzet: 3-1. De angel was daarmee uit de wedstrijd. SVV ’56 kon geen vuist meer maken en HTC speelde het duel op halve kracht uit.

Reactie Joop van Dijk

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gelder was de feestvreugde groot bij HTC. Volgens Van Dijk werd de basis van het succes al in de tweede helft van het vorige seizoen gelegd. ,,Toen speelden we al goed. Dit jaar hebben we er een paar jongens bijgekregen die makkelijk scoren, dan maak je het verschil.” HTC gaat als koploper de winterstop in. Toch neemt Van Dijk het woord ’titel’ niet in de mond. ,,Nee, al moeten we onze doelen wel bijstellen. Vooraf wilden we de nacompetitie halen. Als we vasthouden wat we nu laten zien, moeten we om de bovenste plaatsen mee kunnen spelen.”

Overige uitslagen zaterdagvoetbal:
AZSV – VV Berkum 1-0
SVI – DOS Kampen 1-4
Den Ham – WVF 2-3
Sparta Enschede – Be Quick ’28 1-3
VSW – Oene 3-1
Hattem – Zwolsche Boys 1-5
ZAC – Hatto Heim 1-2
CSV ’28 – Olympia ’28 1-2
Wijthmen – Bruchterveld 2-1
Dieze West – MVV ’69 6-4

Gerelateerde artikelen

Back to top button