Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Houtbewerker Binthout wint Social Impact Award

Zwolle – Het houtbewerkingsbedrijf Binthout uit Zwolle heeft donderdagmiddag de Social Impact Award gewonnen. Gedeputeerde Eddy van Hijum reikte bij Hedon de prijs uit aan de ondernemers Karst Klein en Cor Wobma.  Binthout, dat is gevestigd op de oude WEZO locatie, heeft de prijs gewonnen voor haar sociaal ondernemerschap.

Duurzaam

Het houtbewerkingsbedrijf maakt  van gekapte bomen mooie designproducten. Het gaat dan om bomen die normaal naar de versnipperaar gaan omdat ze niet geschikt zijn voor de bulk houtverwerking. Een mooi voorbeeld zijn de bomen die op de Nieuwe Markt stonden. Na de kap heeft Binthout ze verwerkt tot designproducten.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Het bedrijf scoort niet alleen op duurzaamheid goed, ook het personeelsbeleid laat zien dat Binthout een Social Enterprise is. Van boom tot eindproduct creëren zij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Hierin werken ze samen met verschillende stichtingen.

De Social Impact Award komt toe aan de Overijsselse onderneming die het beste economische en maatschappelijke meerwaarde creëert, of hier een veelbelovend plan voor heeft dat al deels gerealiseerd wordt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een advies- en coachingtraject t.w.v 5000 euro.  De prijs is bedoeld als stimulering voor ondernemers die door hun bedrijfsactiviteiten bijdragen aan maatschappelijke impact. De prijs is bedoeld om deze ondernemer te faciliteren en stimuleren om haar activiteiten uit te breiden, het verdienmodel te versterken of de maatschappelijke impact te vergroten.

Binthout

Gerelateerde artikelen

Back to top button