EconomieMagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hotel Van der Valk meest gastvrij, Kwalitaria en Landal nr. 2 en 3

Zwolle – Van der Valk is het meest gastvrij van alle concepten in het buitenshuiskanaal. De hotelketen krijgt gemiddeld een 7,9 van gasten op de aspecten prijs, product, omgeving, locatie en service. Kwalitaria en Landal GreenParks zijn de runners-up.

Dit blijkt uit de Formule Benchmark Monitor. Dit onderzoek van More2Market en @FoodClicks (met medewerking van Q&A) verschijnt dit jaar voor het eerst en geeft een helder overzicht van de waardering van gasten van horecaoutlets.

1. Van der Valk

Van der Valk wordt vooral geroemd om zijn prijs-kwaliteitverhouding. Op de menukaart geen ingewikkelde culinaire hoogstandjes, nee, gewoon een goede tournedos, kabeljauw en natuurlijk de uitsmijter, iets dat de gasten waarderen. Daarnaast blinkt de keten ook uit in service en worden de locaties van de hotels als ‘gemakkelijk’ ervaren.

In Zwolle heeft Van der Valk sinds 2014 een compleet nieuw hotel met restaurant geopend. Gelegen op industriepark De Hessenpoort tegenover de IKEA en vlak aan de A28.

Van der Valk Zwolle
Van der Valk Zwolle

3. Kwalitaria

Kwalitaria is met een gemiddelde waardering van een 7,8 op plek twee geëindigd.  De formule scoort eigenlijk op alle aspecten heel goed met, net als Van der Valk, geen echte uitschieters. “Wij zijn heel erg blij met dit resultaat”, aldus marketing manager Martijn Boone. De uitslag maakt volgens hem duidelijk dat Kwalitaria behoort tot de grotere spelers in de markt. Zwolle heeft drie Kwalitaria’s. Kwalitaria Delifrance in Zwolle Zuid en de AA Landen en Kwalitaria Stadshagen.

Kwalitaria Zwolle Zuid

3. Landal

De nummer drie uit het onderzoek, Landal GreenParks, wordt door gasten gewaardeerd met een 7,7. Vooral het aspect omgeving kent een hoge score. Hierop wordt Landal met een cijfer ruim boven de acht het hoogst gewaardeerd van alle beoordeelde formules in het onderzoek. “We zijn harstikke blij met dit resultaat, mede ook omdat juist de aspecten waarin wij veel tijd en energie steken ook door onze gasten hoog worden gewaardeerd”, zegt Hans Oosterdijk, director operations Support bij Landal GreenParks.

Landal Beheer en Projecten heeft zich vanaf juli gevestigd in het kantoorgebouw IJsselburgh aan de IJsselallee in Zwolle. De ruimte was eerder in gebruik bij zorgverzekeraar Menzis, die nog een deel van het pand gebruikt. Bij Landal Greenparcs werken dagelijks ongeveer 2500 mensen in Nederland.

 

De vestiging van Landal aan de Hanzelaan in Zwolle
De vestiging van Landal aan de Hanzelaan in Zwolle
Back to top button