EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hornbach medio 2017 open; bouw start begin volgend jaar

Zwolle – Na vele rechtzaken is er nu toch beweging in de komst van de Hornbach naar Zwolle. Het bedrijf gaat medio 2017 haar deuren openen. Aan de Blaloweg komt een bouwmarkt, tuincentrum en Drive-Inn die iedere dag van de week van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds open zal zijn.

Onlangs is gestart met het bouwrijp maken van het terrein, 34.000 m3 zand is gestort. Jacqueline Tijchon van de Hornbach vertelt: ‘Het zand moet inzakken voor de stevigheid. Begin volgend jaar gaan we starten met de bouw. En dan willen we halverwege 2017 de deuren openen’.

Bij het Hornbach pand komt ook een 40 meter hoge reclamemast van het bedrijf. Tijchon benadrukt dat er in de plannen expliciet rekening wordt gehouden met duurzaam bouwen. “De Hornbach komt aan een unieke locatie aan het Zwarte Water. We hebben overleg gehad met het waterschap om ‘duurzaam’ met de dijken rekening te houden. Dit krijgt nog een nadere invulling. We vinden het heel belangrijk om betrokken te zijn met de natuur.”

Vorige week is de Hornbach voor de 11e keer herkozen tot beste bouwmarkt van Nederland. Dat is de uitslag van het jaarlijkse onafhankelijke consumentenonderzoek ‘Beste winkelketen van Nederland’, de landelijke publieksprijs voor retailers in Nederland.

Hornbach
Hornbach
Hornbach
Hornbach
Hornbach
Hornbach

Hier komt de Hornbach:

Gerelateerde artikelen

Back to top button