EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hornbach krijgt 15 koopzondagen, binnenstad één minder in 2018

Zwolle – De binnenstad winkeliers moeten het, het aankomend jaar,  doen met 1 koopzondag minder. Het aantal koopzondagen voor het centrum komt voor 2018 op 14 stuks. Dit geldt ook voor de wijkwinkelcentra. Voor de overige detailhandel, zoals de keuken- en tuinzaken, blijft het aantal koopzondagen op 15 staan. Ook de Hornbach die in 2018 opengaat zal 15 koopzondagen open zijn. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld.

Moeilijker om aan alle wensen te honoreren

Jaarlijks moeten de 15 winkelzondagen door een collegebesluit worden vastgesteld. Daarbij houdt het college zo veel mogelijk de voorkeursdata van de verschillende winkeliersverenigingen aan. Dat dit niet eenvoudig is laat wethouder René de Heer van economie weten: “Vooraf is contact opgenomen met de verschillende Zwolse winkeliersverenigingen, dan wel enkele individuele winkeliers. Zij hebben hun wensen kenbaar gemaakt. Voor een deel hebben we de wensen kunnen honoreren. Desalniettemin wordt het elk jaar moeilijker om te voldoen aan de voorkeuren. Er is een veelheid aan wensen en het belang dat diverse winkeliers hechten aan het open mogen zijn op zondag en soms op een bepaalde zondag is groter geworden.”.

Ruil extra koopzondag 2017

Dat het aantal koopzondagen voor de binnenstad het aankomende jaar niet 15 maar 14 winkelzondagen kent heeft te maken met een extra koopzondag deze kerstperiode.  Op verzoek van de winkeliers in de binnenstad is 24 december 2017 vastgesteld als extra winkelzondag in de binnenstad en de wijkwinkelcentra. Wel onder de voorwaarde dat er in 2018 veertien winkelzondagen worden vastgesteld. Winkeliersvereniging CityCentrum heeft 25 februari 2018 ‘ingeleverd’ als winkelzondag.

Supermarkten

De supermarkten en levensmiddelenwinkels in Zwolle  mogen wel iedere zondag open. van 14.00 tot 18.00 uur. De keuze of ze ook daadwerkelijk open zijn, is aan de desbetreffende ondernemers zelf.

De exacte data worden binnenkort door de gemeente Zwolle bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button