EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hornbach gaat speeddates inzetten om medewerkers te werven

Nieuwe bouwmarkt zoekt naar juiste klik met sollicitanten

Zwolle – Hornbach gaat speeddates inzetten om personeel te werven voor haar nieuwe vestiging in Zwolle.  De nieuwe bouwmarkt zoekt voor de vestiging die nog in aanbouw is circa 150 medewerkers en organiseert daarom dit jaar nog vier wervingsdagen in samenwerking met UWV en de gemeente Zwolle.  De bouwmarkt is nog op zoek naar verkopers, logistiek medewerkers en caissières.

 

Solliciteren

Speeddates

In Zwolle staat volgend jaar de eerste Hornbach-vestiging van Overijssel en de veertiende van Nederland. Naar verwachting schuiven de deuren in het voorjaar van 2018 open. “En we hebben 150 nieuwe én goed ingewerkte collega’s nodig om van deze nieuwe vestiging meteen een succes te maken”, vertelt vestigingsmanager Tonnie Balkema. “We zijn de reguliere werving al gestart en zien speeddates als een belangrijk onderdeel van onze zoektocht naar geschikte medewerkers. Een leuke manier om de mens áchter het cv en die motivatiebrief te leren kennen. Dus écht een eerste kennismaking met de persoon. Wij zien het met de komst van onze vestiging als onze verantwoordelijkheid om werkgelegenheid te creëren voor mensen uit Zwolle en omgeving.”

Wervingsdag

De dag begint plenair met een presentatie over Hornbach. Daarna gaan de speeddates van start en maken de kandidaten in een kort een-op-eengesprek kennis met verschillende medewerkers van de projectbouwmarkt. Klikt het van beide kanten? Dan nodigt Hornbach de kandidaat uit voor een vervolggesprek. UWV en de gemeenten doen de voorselectie van de kandidaten.

Echte aanpakkers gaan zich helemaal thuisvoelen bij dit familiebedrijf Tonnie Balkema

 

Balkema voegt daaraan toe dat Hornbach een ‘stabiele, informele werkomgeving’ is, waar je kunt rekenen op een goed salaris en prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. “Wij willen goed voor onze medewerkers zorgen en bieden veel trainingen, cursussen en opleidingen aan. Zo ontdekken medewerkers zelf waar ze goed in zijn, zodat ze met het juiste materiaal kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling. Daar investeren wij graag in, want betrokken en vakkundige medewerkers zorgen voor tevreden klanten.”

Najaar 2017

De bouwmarkt gaat dan misschien pas volgend jaar open, nieuwe medewerkers kunnen dit najaar al van start gaan. Om te beginnen met een intern opleidingstraject, waarin ze extra vakkennis en praktische vaardigheden opdoen én alles leren over de specifieke Hornbach-processen. Daarna volgt een inwerkperiode bij een van de nabijgelegen vestigingen. Balkema: “Dus als onze nieuwe vestiging in Zwolle in het voorjaar van 2018 opengaat, zijn ze er helemaal klaar voor. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button