Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Horecaondernemers laten binnenstad Zwolle bruisen tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Zwolle – Koningsnacht en Koningsdag in Zwolle zijn de beste feestjes die er zijn! Woensdag 26 april en donderdag 27 april kleurt Zwolle oranje en is het party time. Vele tientallen horecaondernemers programmeren muziek op zo’n twintig podia op pleinen en straten. En natuurlijk is er ’s morgens vroeg op Koningsdag de traditionele kleedjesmarkt. Het programma is te vinden op www.gastvrijzwolle.nl.

Kleedjesmarkt in alle vroegte

Voor degenen die op zolder nog mooie tweedehands spulletjes hebben liggen is Koningsdag de kans om een extra zakcentje te verdienen. De jaarlijkse kleedjesmarkt in de Diezerstraat is een vrijmarkt voor kinderen tot 12 jaar (en hun ouders). Van 7.00 uur tot 12.00 kunnen liefhebbers hier hun pre-used pareltjes scoren.

Officiële opening met Thomas Orkest en burgemeester

Koningsdag heeft ook een officieel tintje. Op 27 april om 12.00 uur opent burgemeester Peter Snijder de dag op de Nieuwe Markt met een concert van het Thomas Orkest. De vlaggen worden gehesen, en het orkest speelt het Wilhelmus om daarna door te spelen in een concert met Cindy Oudshoorn en The Ones.

Een deel van het programma

Live-bands, DJ’s, bandzangers en een hoop gekkigheid. Dat kan het publiek verwachten van de muzikale programmering tijdens de twee ‘oranjedagen’. Sommige horecazaken hebben een individuele programmering, anderen bundelen hun krachten op een plein of in een gezamenlijke straat. In totaal zijn het zo’n twintig podia. De reeds bekende programmering van Koningsnacht en Koningsdag in de Zwolse binnenstad is te vinden op www.gastvrijzwolle.nl, de website van de Horeca Evenementen Stichting Zwolle, waarin de horeca verenigd is. Wat namen uit het programma: Flame, Lead, De Bereboot, DJ Hans Stroeve, DJ Delamigo, Antonio, Prunk, Wouter S, Jamback, Aron Volta, Job de Jong, Jasper Fioole, Mike Scot, Red 87, Rozie, Bob Holtkamp; DJ Club Vinyl, Milli-Vinyl-lies, Hiigo, The Beatles Sessions, DJ’s Pieter, Jaap en Erik, XL Silent Disco, Turbid Milk, Waltzburg, Son de Aguí, Muylike, Grote Karaoke Show, DJ Dikke Dennis, Johan Schoterman, Wesley, Raymond Smit, Jan Spijkerman, Japie, Danny Heden, Franz Joostink, Operation Anthropoid, Peter Veenema, DJ Jacked, DJ Maxim van der Veen, Boersma en De Boer, DJ Roy El Kei, Mike Appelhof, Raymond Smit, Men in Music, DJ Grooveload, DJ TimonChello, DJ Corba. Locaties vind je op www.gastvrijzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button