CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Horeca en sportclubs dicht om coronavirus

Hoogtepunten van het verhaal
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

Zwolle – Alle horeca- , sport- en seksclubs en coffeeshops gaan vanavond om zes uur dicht. De sluiting zal duren tot en met zes april 2020. Dat meldt minister Bruins zondagmiddag in de persconferentie. Cafés en restaurants moeten dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, net als sportclubs.

De reden voor het sluiten van de horeca is dat de afgelopen dagen er café-toerisme ontstond vanuit België naar de Nederlandse provincie Zeeland. De Belgen staken de grens over omdat in België zelf alle horeca al is gesloten.

De lokale autoriteiten zijn geïnformeerd over de sluiting van de eet- en drinkgelegenheden en zullen daarop handhaven, zo laat minister Bruins weten in de persconferentie.

Zwolse horeca

In de loop van de middag sloten steeds meer Zwolse horecaondernemers al uit eigen beweging hun zaak. Zo melden bijvoorbeeld de Café’s In de Buurt en de Hetebrij dat ze tijdelijk gesloten zijn. Ze kunnen de gezondheid van hun gasten en medewerkers niet langer garanderen. Ook Fusion Plaza bij de Lichtmis, het Wokstadion Zwolle en Jack’s Music bar lieten via social media weten voorlopig dicht te gaan.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button