BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hoogste punt nieuwbouw woonlocatie voor mensen met hersenletsel bereikt

InteraktContour bouwt nieuwe woonlocatie in Zwolle

Zwolle – Het hoogste punt van de nieuwbouw van ‘de Koppels’ is bereikt. De Koppels is de woonlocatie van InteraktContour voor mensen met hersenletsel. Er was aan de Zijpe in Zwolle altijd al een woonlocatie voor deze mensen maar die locatie werd te klein. Daarom zijn de cliënten tijdelijk verhuist naar een woonvorm in Ommen waarna er in de Aa-Landen is gestart met de bouw van een nieuw appartementencomplex. In deze nieuwe woonlocatie komen 105 moderne appartementen.

Op de oude woonlocatie de Koppels aan de Zijpe in Zwolle woonden tot 2021, 31 cliënten met hersenletsel. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, was een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk. Daarnaast was de huidige locatie verouderd.

Foto © RTV Focus

Toepassing van technologie in de zorg

In de nieuwe woonlocatie kunnen moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg voor cliënten.

Tijdelijke woonlocatie tijdens nieuwbouw

Vanwege de bouw van de nieuwe locatie verhuisden de bewoners en medewerkers van de Koppels naar een tijdelijke woonlocatie. Omdat er in Zwolle geen geschikte locaties beschikbaar was, is gekozen voor de Stationsweg 37 in Ommen. De verwachting is dat nieuwbouw eind 2023 klaar is. De bewoners verhuizen dan weer terug naar Zwolle.

Over InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning in de vorm van dagbesteding, begeleiding, wonen met zorg en Hersenz behandeling in Oost- en Midden-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.interaktcontour.nl.

Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button