Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Hoog militair bezoek bij opening nieuw gebouw voor defensie-opleidingen van Deltion College

Zwolle – Op 15 september opende aankomend Commandant der Strijdkrachten (CDS) Rob Bauer de nieuwste onderwijslocatie van het Deltion College. De beoogde opvolger van generaal Middendorp kwam naar Zwolle om kennis te maken met de locatie waar jongeren via een mbo-opleiding worden voorbereid op een loopbaan bij Defensie. Het is zijn eerste bezoek aan een Regionaal Opleidingencentrum (ROC).

Een erehaag, een Fennek (pantserwagen) en de aankomend Commandant de Strijdkrachten. De officiele opening van ‘ gebouw grijs’ was spectaculair! In het nieuwe pand zitten sinds de start van het schooljaar de opleidingen VeVa, Orde & Veiligheid en een onderdeel van START.Deltion.

Modern jasje

Het nieuwe gebouw, gelegen aan de Zwartewaterallee, mag er zijn. Een modern gebouw met strakke lijnen die goed matchen met de geüniformeerde studenten die er rondlopen. Naast de nodige sportfaciliteiten, waaronder een kunstgrasveld op het dakterras en een stormbaan aan de gevelzijde, treffen we er ook de nieuwste beveiligingsapparatuur aan en een werkplaats voor groot materieel waar vanuit een aangrenzend leslokaal kan worden meegekeken.

In het nieuwe Deltion gebouw vinden we de opleidingen Veiligheid & Vakmanschap, Beveiliging, Handhaving, Bedrijfsautotechniek, Servicemedewerker gebouwen en de Entreeopleiding Mobiliteitsbranche (Start.Duck).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button