112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoofdverdachte Jumbo Zaak: Alex O. doorgewinterde crimineel

Zwolle – De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het afpersen van de Jumbo was het brein achter een reeks zeer gewelddadige overvallen begin jaren negentig. Alex. O. (50) gaf leiding aan een bende bestaande uit vier mannen en twee vrouwen. Dit meldt RTV Noord op haar website.

Deze bende pleegde in de jaren 90 overvallen op SNS banken in Groningen en Hoogkerk (plaatsje bij Groningen). Ook werd een beveiligingsbeambte van een supermarkt door de bende overvallen in de stad Groningen. De man werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten en raakte daarbij blijvend invalide. Aldus de informatie op de website.

Alex O. werd voor hiervoor in 1993 veroordeeld tot 14 jaar. Hoewel hij nooit bij de overvallen aanwezig was, werd hij wel gezien als spin in het web van de criminele organisatie. Hij zorgde bijvoorbeeld voor wapens, communicatieapparatuur en vluchtauto’s. De overige bendeleden werden veroordeeld tot straffen varierend van twaalf tot anderhalf jaar cel.

Na zijn vrijlating gaat O. volgens bronnen gewoon verder in de wiet- en hashhandel. In 2006 kwam hij in de media vanwege oplichting van 300 klanten van een autorijschool in Den Haag.

Vorige week vrijdag werd hij opnieuw opgepakt, samen met zijn 15-jarige zoon. Deze keer als verdachte van het afpersen van de Jumbo. De rechtbank heeft zijn voorarrest inmiddels met twee weken verlengd.

 

Artikel RTV Noord

Gerelateerde artikelen

Back to top button