112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoofdagent (37) aangehouden vanwege corruptie

Zwolle – De Rijksrecherche heeft dinsdag een 37-jarige politieman van de eenheid Oost-Nederland aangehouden in een onderzoek naar corruptie. De man wordt verdacht van corruptie, schending van zijn geheimhoudingsplicht en computervredebreuk.
De verdenking is gerezen dat de hoofdagent informatie uit de politiesystemen lekte aan onbevoegde derden, vermoedelijk tegen betaling.De man is na zijn aanhouding verhoord en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld. Het onderzoek is volop gaande.
Encrochats
De zaak is voortgekomen uit onderzoek naar onderschepte berichten van criminelen via EncroChats. Aanwijzingen voor corruptie in dit versleutelde berichtenverkeer worden onderzocht door het Team Aanpak Corruptie, een samenwerkingsverband van de Rijksrecherche en de Landelijke Eenheid van de politie. Het onderzoek naar de politieman staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button