Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Honderden liters water over straat voor WADI onderzoek

Zwolle – Honderden liters water werd er vanochtend losgelaten op een stuk wegdek in Zwolle Zuid. Het was een test om te kijken of de aangelegde WADI, een ondergrondse groene regenwateropslag, goed werkt. Want dat willen de gemeente Zwolle en het waterschap graag weten omdat hoosbuien en hitte steeds vaker voorkomen.  Kwestie van onderzoeken en goed op de toekomst voorbereid zijn dus. Daarom doen ruim 30 studenten van de Hanzehogeschool Groningen vandaag en morgen veldproeven in de regio Zwolle.

“Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar de droogte. Daarom doen we dit. “, vertelt Floris Boogaard, lector Ruimtelijke Transformaties en Water.  “Woensdagochtend hebben we met de gemeente proeven gedaan bij ondergrondse watervoorzieningen. En dat zijn er in Zwolle heel wat. De oudste ligt er al 25 jaar. Dat is erg uniek.”

Veldproeven

De data die de studenten verzamelen, wordt vervolgens geanalyseerd. De studenten pitchen op vrijdag 21 mei hun bevindingen aan de deelnemende organisaties en overige geïnteresseerden.

© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button