HoltenbroekNieuws uit ZwollePodcastsVoorpagina

Holtenbroekers protesteren tegen uitbreiding wijk

Nu al te druk, straks nog 1500 verkeersbewegingen per dag erbij.

Zwolle – Het is nu al bijna ondoenlijk om veilig gebruik te maken van de Bach- en Mozartlaan in de spits. Taxibusjes, fietsers, scholieren en massa’s auto’s passeren elkaar rakelings over de drukke aan-en afvoerwegen van de wijk Holtenbroek. En als het aan de gemeente ligt dan komen daar nog zo’n 1500 verkeersbewegingen per dag bij door de bouw van 300 woningen in de uiterwaarden bij de wijk. Dat gaat echter niet gebeuren als het aan een aantal wijkbewoners ligt. “De enige oplossing is dat de nieuwbouwplannen verdwijnen,” aldus Rene Dinkelberg van Actiegroep Holtenbroek tegen Verkeersoverlast. De groep is een petitie gestart en hoopt – onder andere zaterdag in het winkelcentrum Bachplein – heel veel handtekeningen op te halen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button