Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoger beroep over nieuwe evenementenhal voor Zwolle gaat niet door

Zwolle – Gemeente Zwolle heeft in juli 2023 besloten om te stoppen met de verkoopprocedure voor de evenementenvoorziening in Voorsterpoort Oost en niet te gunnen aan de enige overgebleven gegadigde, The Wave. The Wave was van mening dat de gunning onterecht was onthouden en heeft daarom toen een kort geding ingesteld. In november 2023 heeft de voorzieningenrechter geoordeeld in het voordeel van de gemeente Zwolle. The Wave heeft hoger beroep ingesteld tegen dat vonnis. Dit hoger beroep gaat nu niet door omdat gemeente Zwolle en The Wave tot een minnelijke uitkomst zijn gekomen. Ze hebben afgesproken hier geen verdere inhoudelijke uitspraken over te doen.

Wethouder Monique Schuttenbeld: “De doorlopen verkoopprocedure heeft helaas niet tot de beoogde grondverkoop geleid. Er is nog steeds behoefte aan een indoor evenementenvoorziening in Zwolle, een eventvoorziening is van grote waarde voor de stad en regio Zwolle. Ik ben blij dat het hoger beroep niet doorgaat en dat we verder kunnen met een nieuwe verkoopprocedure.”

De heer Stiekema van The Wave: “Het is vooral zonde voor Zwolle dat ons initiatief na al die tijd niet tot uitvoering is gekomen, hier zijn kansen voor Zwolle en de regio verloren gegaan. Deze uitkomst is voor ons een pleister op de wonde. Als er een nieuwe verkoopprocedure komt, gaan we kijken of het voor ons interessant is om weer mee te dingen met ons plan.”

De oude evenementenhal van Zwolle , de IJsselhallen, wordt op dit moment gesloopt. © rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren