BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoge reclamemast Hornbach keert terug aan Blaloweg

Zwolle – De veertig meter hoge reclamemast van Hornbach keert na bijna anderhalf jaar weer terug. In oktober 2017 prijkte het gevaarte al langs de Blaloweg echter moest het twee maanden later al weer neergehaald worden. De reusachtige reclamezuil zou namelijk om kunnen vallen bij een te harde wind. Deze problemen lijken nu opgelost.

In de afgelopen dagen zijn de mastdelen klaargelegd naast het voetstuk van de mast. Het voetstuk dat met grote moeren is vastgezet op de hoek van de parkeerplaats staat al sinds oktober 2017 fier overeind. Een hijskraan staat samen met enkele hoogwerkers gereed om eerdaags aan de slag te gaan.

Het stalen gevaarte wordt in totaal veertig meter hoog. Het bestaat uit ranke paal met een wokkelvormige bovenkant. Daarop komt een plateau met aan drie zijden een rechthoekig paneel met de naam van het bedrijf. De panelen zelf zijn één-en-twintig meter breed en vier meter hoog. ’s Avonds wordt de mast verlicht. Maar tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends gaat de verlichting uit.

Bezoekers trekken vanaf A28

De reclamemast van de Hornbach staat op eigen terrein. De mast moet passanten op de A28 attenderen op de bouwmarkt. Een andere reden voor het plaatsen van deze zogenaamde attentiemast is de verkeersdoorstroming.

Attentiemasten moeten er voor zorgen dat de bezoekers van grotere publiekstrekkende bedrijven, zoals Scania, Ikea, McDonald’s, het Foodcourt De Vrolijkheid en Hornbach, in de omgeving van de A28 de juiste afslag nemen. Hierdoor kunnen onnodige verkeersbewegingen worden voorkomen.

Tags
Meer bekijken
Back to top button
Close