KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

‘Hoe ’t zit met Eiwit’: doe mee met de quiz!

Kookworkshop met culinair expert Nadia Zerouali

Zwolle – De provincie Overijssel en culinair expert Nadia Zerouali, bekend van onder andere het TV-programma BinnensteBuiten, hebben een uitdaging voor gezinnen met jonge kinderen in de wijk Breecamp in Zwolle; de “Hoe ‘t zit met eiwit” challenge! Door mee te doen aan de ‘Hoe ’t zit met eiwit’-Quiz maken gezinnen kans op een kookworkshop met Nadia bij hen thuis. Een gezellige kookworkshop waarin Nadia laat zien hoe verrassend je kunt variëren met eiwitten en welke lekkere gerechten dat oplevert. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor plantaardige of dierlijke eiwitten. Wat voor invloed hebben die keuzes op je gezondheid, het landschap en de natuur om je heen.

Waarom eiwitten

Overijssel organiseert de “Hoe ‘t zit met eiwit” challenge speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Want juist voor jonge kinderen zijn eiwitten belangrijk om sterk en gezond te blijven. Eiwitten zitten in zuivel en vlees, maar ook in plantaardige producten zoals boontjes, granen, noten en pindakaas. Veel van deze producten komen ook nog eens van Overijsselse bodem, eten met weinig kilometers. Duurzaam dus.

Hoe doe je mee

Gezinnen met jonge kinderen kunnen meedoen aan de Quiz. Wordt een gezin gekozen als winnaar, dan komt Nadia in de week van 9 tot en met 14 mei bij hen thuis. Samen doen ze boodschappen bij een winkel met streekproducten en Nadia gaat met het gezin koken. Van de kookworkshop wordt een leuk filmpje gemaakt dat iedereen kan delen om te laten zien hoe leuk en lekker lokaal groen eten en koken is! Alle deelnemers aan de quiz krijgen bovendien het exclusieve ‘Hoe ’t zit met Eiwit’- kookboek thuis opgestuurd met haar unieke recepten. Meer informatie over de Quiz quiz en hoe je kunt deel nemen is te vinden op www.overijssel.nl/mijnbestebordje. De “Hoe ’t zit met eiwit” challenge wordt georganiseerd voor gezinnen in wijken in vijf steden in Overijssel: Deventer, Zwolle, Almelo, Enschede en Hardenberg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button