Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Kiest

Hoe stemde jouw buurt?

Zwolle – RTV Focus bracht voor jou de verkiezingsuitslagen van de 68 stembureau’s in Zwolle in beeld. Bekijk hieronder de verkiezingsuitslag van het stembureau bij jou in de buurt. Click op de gekleurde icoon om de uitslagen te zien van alle partijen.

 

 

 

 

 

GroenLinks

Op de kaart is goed te zien hoe groot de verkiezingswinst is voor GroenLinks. De partij domineert in de wijken Assendorp, Dieze, en delen van Aa-Landen. Zwolle Zuid, Holtenbroek, Stadshagen en Berkum blijven het gebied van de ChristenUnie. Opvallend detail is dat 4 van de 8 stembureau’s,  waar VVD de grootste is,  specifieke sportlocaties zijn: Sportservice Zwolle, Sportpark de Pelikaan, Tennisvereniging ZLTB en CSV ’28. De partij had tijdens de campagne ondermeer ingezet op sport met de actie: ‘Wat zou u doen met een half miljoen?’. Ook op het Stadhuis in de binnenstad deed de VVD het goed.

Swollwacht en Windesheim

Swollwacht won op 7 locaties. De partij die zich faliekant uitsprak tegen windmolens was populair in Windesheim. Dit dorp was afgelopen jaar aangewezen als kansrijke locatie voor windmolens.

De enigste donkergroene stip op de kaart is die van het CDA. Het dorp Wythmen had veel voorkeurstemmers voor boer Harold van Vilsteren. CDA kreeg in het dorp 211 stemmen waarvan 111 voor CDA-er Van Vilsteren.

D66 kwam nergens als grootste partij naar voren. Wel veroverden ze een tweede respectievelijk derde positie bij het Station Zwolle en Hogeschool Windesheim.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button
Close