KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

FREEDOM – Luisterspecial over vrijheid in muziek

Zwolle – Op 22 april 2024 is er FREEDOM de Luisterspecial over vrijheid in muziek voor nieuwsgierige Zwollenaren door de Zwolse Muziekverteller Brechtje Roos.

Wat

Op maandag 22 april staat vrijheid centraal tijdens buurtluistersessie ‘Freedom’. Laat je muziekfragment horen en deel je verhaal tijdens een gezellige maandagmiddag in het zaaltje in Assendorp.
Voor de derde Luisterspecial in Assendorp neemt muziekverteller en buurtbewoner Brechtje Roos muziek en verhalen mee die te maken hebben met Nelson Mandela, muzikale revoluties en improvisatie. Met muziekfragmenten van o.a. Bruce Springsteen, Beethoven en Ramses Shaffy. Maar ook jij mag jouw muziekverhaal natuurlijk delen.

Mail gerust vooraf al een linkje naar je muziekfragment naar brechtje@studiohoor.nl. Ter plekke laten horen kan ook.
Ze laat muziekfragmenten uit de hele wereld horen. Dwars door alle stijlen gaat zij op zoek naar overeenkomsten, zodat muziek nog meer gaat leven. Praat als luisteraar ook gerust mee.

Achtergrond

Freedom werd gemaakt in opdracht van Theater Dakota Den Haag (2014) met 4 & 5 mei in gedachten. Sindsdien wordt er keer op keer aan gesleuteld, bijgevoegd en ten gehore gebracht. Deze keer ligt de nadruk op het vrije gevoel dat luisteraars altijd kunnen ervaren dankzij muziek. In een wereld die gaat over strak in de pas, deadlines, de ratrace is het mogelijk om naar die vrijplaats te gaan. Die draag je immers altijd bij je.

Als altijd jaagt Muziekverteller (en Assendorper) Brechtje Roos de fantasie en het contact onderling aan middels muziek, mijmeringen en prangende vragen.

De buurtluistersessies kosten €17,50, voor regelmatige bezoekers €15. Wel trek, maar geen budget? Je mag ook ruilen of helpen als waardering. Omdat cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn vindt de Muziekverteller. Mail brechtje@studiohoor.nl. Zit je juist ruim? Betalen voor een ander mag altijd. Je bent niet de enige. Aan de deur kost een kaartje €22,50.
Maximaal 20 mensen kunnen deelnemen. Zie verder de vitrine van studiohoor.nl en meld je direct aan.

Reacties

“Ik geniet mijn hele leven al van muziek, maar na deze verrassende middag met Brechtje nog veeeeeeeeeel meer en ik wil meer en meer en meer Brechtje. Ik hoop je snel weer in theater te zien.” Luisteraar

“Of het nu gaat om biebgangers, de buurtbewoners uit krachtwijk Laakkwartier of 30 vrijwilligers van het Vadercentrum: Brechtje weet met haar muziekprojecten allerlei soorten mensen samen te brengen en hen echt te laten luisteren naar elkaar en de muziek. Omdat Brechtje uit eigen (muziek)leven put, praat over allerlei soorten muziek en makkelijk contact maakt, gebeurt er iets extra’s bij luisteraars. Worden er over en weer ervaringen gedeeld en (voor)oordelen getackeld. Magische momenten die lastig in woorden zijn uit te drukken. Kortom, je moet erbij zijn.” Carolien Ruigrok, programmering Laaktheater Den Haag (2015-2018).

13.30-15u, zaaltje Achter de Hoven 96 Assendorp
€17,50/€15, inclusief pauze, kop thee & lekkers.
Aanmelden (bij voorkeur) voor 20 april bij brechtje@studiohoor.nl of via de vitrine op www.studiohoor.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button